Goede dag voor de Ganzeveer


Na de vorige wedstrijd in de beker tegen Mierlo te hebben gewonnen moest Ganzeveer 1 deze week weer in de competitie spelen en wel tegen de op papier 1 na sterkste tegenstander, Gemert 1. Al snel werd duidelijk dat er misschien wel kansen lagen in deze wedstrijd aangezien Gemert maar met 1 vaste heer en 1 vaste dame kwam en voor de rest dus invallers bij had. De mix van Oskar en Nienke was op voorhand een zware maar ze lieten wederom zien dat deze mix goed loopt en ze wisten de mix dan ook enigzins verrassend te winnen. De mix van Stefanie en Mark ging minder goed, ook al werden het 3 sets, de mix ging verloren. De herendubbel en damesdubbel werden vervolgens goed gewonnen waardoor Ganzeveer zowaar met een 3-1 voorsprong de enkels in ging. Daan had op papier de zwaarste enkel tegen de ervaren en erg goede Joost, het werd echter een schitterende partij die de volle 3 sets nodig had. Daan wist een voorsprong op te bouwen in die 3e set maar dat koste ook erg veel energie om die op te bouwen want Joost gaf niks cadeau. Joost wist het gat te dichten en de 3e set naar zich toe te trekken. Nienke kwam vervolgens net te kort in haar enkel waardoor het toch weer 3-3 stond. Maar Mark en Stefanie moesten toen nog tegen de invallers enkelen en beide hadden weinig moeite met hun tegenstander waardoor Ganzeveer met 5-3 won van de nummer 2 uit de topklasse. Door het verlies van Con Brio 2 tegen Mixed 1 heeft Ganzeveer nu 2 punten achterstand op Mixed en 4 punten voorsprong op Con Brio. Daarnaast won Gemert 2 van BCV 1 en nu heeft Ganzeveer 10 punten voorsprong op Gemert 2 en 11 punten voorsprong op BCV. Ganzeveer 1 kan dus terugkijken op een uitstekende eerste helft en gaat met een lekkere voorsprong de kerst in!
 
Ganzeveer 2 had net als Ganzeveer 1 vorige wedstrijd in de beker gespeeld en ook gewonnen en ook Ganzeveer 2 kreeg nu een zware tegenstander in Phoenix 2, de koploper in OV-II. De eerste mix van Lidwien en Marcel moest wat op gang komen en ze verloren daardoor de 1e set, dit werd echter rechtgezet in de 2e en 3e set waardoor ze wonnen. De mix van Annemarie en Sander was een spannende, in de 1e set pakten Annemarie en Sander een voorsprong en die was uiteindelijk genoeg om de set met 2 punten verschil te winnen. In de 2e set ging Phoenix beter spelen en tactisch goed wat hun de setwinst opleverde. De 3e set ging vervolgens weer gelijk op en in de slotfase konden Annemarie en Sander toeslaan en zo de 2-0 binnenslepen. De herendubbel werd vervolgens verloren ook al zat er meer in in de 2e set. Annemarie en Sanne begonnen vervolgens uitstekend aan de dubbel en pakten de 1e set, helaas ging het vervolgens steeds minder zonder dat de tegenstander veel beter ging spelen wat betekende dat het 2-2 was na de dubbels. Marcel had weinig moeite in zijn enkel en walste over zijn tegenstander heen. Lidwien had vervolgens helaas weinig in te brengen in haar enkel waardoor de stand weer gelijk werd. Ferry speelde een goede enkel en kwam erg ver, helaas verloor hij de 3e set met 21-19. In de laatste enkel speelde Sanne haar beste enkel van het seizoen tot dusver en dat zorgde ervoor dat er een 4-4 uitslag uitkwam. Ganzeveer 2 kan terugkijken op een goede eerste helft met slechts 1 verloren wedstrijd maar door de vele gelijke spelen blijven ze wat achter op de rest. Echter, ze hebben een voorsprong van 11 punten opgebouwd op de nummer laatst, Bakel 3, en aan de andere kant hebben ze een achterstand van 10 punten op de koploper, Phoenix 2.
 
Ganzeveer 6 moest ook nog spelen en wel tegen de nummer laatst uit 3-II, Mixed 6. Met Naomi, die inviel, wisten Melanie, Stef, Jac en Giedo een gelijkspel te behalen waarmee ze niet helemaal tevreden waren. Toch houden ze door het gelijke spel de 5 punten voorsprong op Mixed waardoor ze kunnen terugkijken op een aardige eerste seizoenshelft.

B.C de Ganzeveer

facebook_page_plugin